Ystäväni kävi juuri sovituksessa. Ihan mahdottomasti muutoksia peruskaavaan ei tullut, pari senttiä lisää väljyyttä vyötärölle ja saman verran pituutta etukappaleelle, kun kekotti vähän eteenpäin. Säästyin siis proton tekemiseltä kuositellusta versiosta, tosin yläosasta ompelen ehkä koekappaleen lakanasta. En ole nimittäin ikinä ennen kaavoittanut (enkä muuten myöskään ommellut) halterneckiä.

Skanneria minulla ei valitettavasti kotona ole, mutta halusin silti jo nyt jakaa mallin kanssanne, joten otin piirroksesta huonon kuvan:

Mekko on siis ihan yksiosainen. Tuohon lantiolle vain on laitettava sauma, jotta saan tuon halkion alaosaan siistimmin aikaiseksi. Turkoosia kangasta tulee ylempään pääntiehen ("feikkitoppi" alla) ja sitten sellaisena poimutettuna ryöppynä tulemaan tuolta halkiosta. Ei ole vielä hajuakaan, miten sen toteutan, mutta täytyy kokeilla vaikka nuken päälle muotoilemalla ensin. Muu osuus on sitten sitä pilkullista essumekkoa, josta muuten kokokuva tässä:

Niin ja tuohon helman halkion yläpuolella tulee sitten kaikenmaailman rikkinäisiä helminauhoja ja muita sekasikkurakoruksi. Selkään tulee kuminauhaa tai jotain pitämään mekkoa ylhäällä. Ehkä sellaista ommeltavaa kumilankaa? Onko jollakulla kokemusta, onko siitä mitään apua?