Olen hyvin pitkälti hameihminen, mutta aina joskus (aika usein nykyään) aamuisin kun torkutan liian pitkään, en yksinkertaisesti ehdi pukea hametta (kun tähän vuodenaikaan pitäisi laittaa kahdet sukkahousut päällekkäin ja sitten sukat ja sitten vielä valita sopivat pitkät villasukat, jos laitan maiharit, tai säärystimet, jos laitan nilkkurit). Silloin on pakko laittaa housut, ja havahduin jokin aika sitten siihen tosiasiaan, että minulla on tasan yhdet housut, joita voin pitää muualla kuin tallilla ja kotona plus sitten yhdet sammarit, jotka valuvat niin paljon, että niiden päälle on pakko laittaa mekko tai vähintään tunika. Pakko oli siis saada uudet.

Kuva on älyttömän huono, kun ei ollut tähän hätään ketään, joka olisi kuvannut ne päälläni, mutta lähinnä otin tämän todisteeksi, että jaksan joskus kotonakin ommella itselleni jotain muutakin kuin vain pientä, helppoa ja nopeaa:

Housut ovat ihan väriltään ihan tumman turkoosit ja malliltaan tuollaiset aika matalavyötäröiset, kaarrokkeelliset ja lantiolta istuvat, mutta lahkeet ovat väljät. Kaavan tein itse oman viime vuonna koulussa piirtämäni housun peruskaavan pohjalta. Ihan kivat tuli.

Niin ja sitten on vielä ihan pakko kertoa, että meillä oli tänään materiaalituntemuksen näyttö, jota olen jännittänyt kaikista kuudesta näytöstä eniten. Sain siitä vitosen! Käsittämätön olo!