Opintoni alkavat olla jo niin loppusuoralla, että opinnäytetyö on ajankohtainen. Virallisesti ja tehokkaammin sen tekeminen alkaa tuossa parin viikon päästä, mutta nyt olen jo jotain tehnyt omalla ajalla. Ajattelin kirjoitella etenemisestä myös tänne, jotta voin käyttää näitä muistiinpanoja sitten apuna kirjallista osuutta tehdessäni.

Opinnäytetyönäni teen hyvinkin persoonallisesti pukeutuvalle ystävälleni mekon kierrätysmateriaaleista hänen koulunsa ja vuosiluokkansa päättötyönäyttelyn avajaisiin.

Ihan ensimmäisenä haluan esitellä ylitsepursuvan materiaalikasani (huomautan, että tässä eivät ole vielä edes kaikki):

Se oli vielä joskus järjestyksessä. Vain kaksi päällimmäistä koria suunnilleen ovat uusiokäytettäviä vaatteita tosin. Alemmissa on kankaita ja lankoja. Tosin kankaatkin on suurimmaksi osaksi ostettu kirppareilta.

Noista ja asiakkaani tuomista löydöistä teimme ensin tällaisen kasan:

Ja näistä päädyimme seuraaviin:

Kankaiden lisäksi päätimme käyttää rikkinäisiä pitsisukkahousuja, helminauhoja ja helmiä sekä pullonkorkkeja, joita maalaamme koristenapeiksi.

Tämä upea, mutta helmasta leikelty mekko oli ensimmäinen ja ehdoton valinta, ja sen mukaan mietimme sitten muita materiaaleja:

Kaveriksi mekolle otamme röyhelöessun, tällaisella kuosilla:

Tosin jos satumme äkkiä löytämään kirpparilta jonkin tummanvihreän mekon, saatamme vielä vaihtaa tämän.

Molemmat, mekko ja essu, ovat ihan peruspuuvillaa. Helppo materiaali työstää.

Piirsin viikonloppuna asiakkaalleni peruskaavan ja ompelin siitä proton, jonka sovitamme huomenna. Harmikseni se ei vain mennyt nukelleni kiinni:

Siitä lähden sitten kuosittelemaan, kunhan saan ensin tehtyä mahdolliset sovituskorjaukset. Mallista lisää tuonnempana!