Tänään aloitettiin saumaharjoitukset. Teemme kassin paloista ja käytämme siinä kaikkia perussaumoja. Ehdin ommella jo tavallisen suoran sauman sekä teresauman. Olen aiemmin tehnyt tasan yhden tereellisen työn, koska tuskastuin sen ompelemiseen (minä kun en ole koskaan ollut nuppineulojen saati sitten harsimisen ystävä), mutta nyt sitten vihdoin opin helpomman tavan kiinnittää tere, joten tästä lähtien voin siis käyttää niitä useammissakin töissä. Ne nimittäin näyttävät kivoilta.

Hassua miten olen tuolla koulussa niin tarkka kaikessa. Kotona ommellessa teen kaiken aina suurinpiirtein, mutta tuolla tulee tehtyä hirvittävän tarkasti ja silitettyä joka välissä. Toisaalta siellä on niin paljon helpompi silittää, kun laudat ja raudat ovat koko ajan valmiina. Kotona niitä ei koskaan jaksa ottaa esille, ellei sitten ole ihan pakko ja silloinkin vielä harkitsen.

Voi kun nyt saisin sen kameran, että saisin kuvia esille. Tiedän, että niitä on paljon kivempi teidän katsella kun vain lukea pelkkää tekstiä.