Koulussa taas edetään. Olemme ommelleet kaitaliinoja ja keittiöpyyhkeitä, harjoitelleet niissä millitarkkoja päärmeitä ja tikkauksia. Ompelin pari päivää sitten kotona kasseja ja huomasin tekeväni niitäkin lähes millitarkasti. Kai siihenkin sitten oppii ja tottuu.

Nyt harjoittelemme sitten muotoilua kuitukankaasta mallinuken päälle, piti muotoilla toppi. Minulle sattui sitten tietenkin vanha suuririntainen ja kapeavyötäröinen mallinukke ja olin ihan tuskissani muotolaskosten kanssa. Aina tuntui vetävän jostakin. Sain tänään tehtyä vasta etukappaleen, maanantaiaamuna on sitten takakappaleen vuoro. Huh. Ensi viikolla aloitamme myös kaavoittamisen. Tämän jakson päätyönä on hihaton toppi kankaasta itselle, olen ehkä maininnutkin sen jo aiemmin.

Anni innostui meidän pajatoiminnastamme ja sai uusilla ideoillaan minutkin innostumaan uudelleen. Paja on siis pienellä porukalla vuokraamamme työtila, missä teemme lähinnä kierrätysmateriaaleista uusia juttuja. Nyt sovimme, että pyrimme ainakin Annin kanssa pääsemään pajalle vähintään kerran viikossa yhtä aikaa ja sovellamme siellä sitten niitä asioita, mitä sillä hetkellä harjoittelemme koulussakin. Jää sitten paremmin mieleen.

Kassitalkoita aion jatkaa edelleen, koska haluan ennen muuttoa edes osasta kankaitani eroon. Kuvia kasseista laitan ensi viikon lopulla tai viimeistään seuraavan viikon alussa, saan nimittäin viikonlopuksi vihdoin kamerani takaisin.